Bravčová panenka s tekvicovým pyré

Bravčová panenka s tekvicovým pyré

Bravčová panenka s tekvicovým pyré

Ingrediencie:

  • 1 ks bravčová panenka
  • 1 ks tekvica
  • 200 g cviklový tatarák
  • 125 g maslo Kukkonia
  • Olej Sungarden
  • Cesnak granulovaný
  • 1 ks cibuľa
  • Soľ
  • Čierne korenie

Príprava:

Mäso odblaníme, osolíme, okoreníme, jemne poprášime cesnakovým granulátom a necháme odstáť. Pripravíme tekvicové pyré. Tekvicu očistíme,  nakrájame na kocky, polovičku dáme variť do jemne slanej vody. Po uvarení scedíme a rozmixujeme, počas mixovania pridáme studené maslo, aby vznikol hladký krém. Druhú polovicu tekvice pomaly opražíme na oleji, osolíme a okoreníme. V ďalšej nádobe ohrejeme cviklový tatarák. Medzitým necháme rozpáliť panvicu, keď je horúca, pridáme olej a opražíme mäso z obidvoch strán. Pridáme kocku masla, dáme do horúcej rúry a pečieme 8 minút. Po upečení necháme mäso odstáť 5 minút a môžeme servírovať. Dobrú chuť.

Recept šéfkuchára Imre Bindicsa

Odporúčanie someliéra Attilu Kovácsa: Világi Winery Pinot Noir terroir selection 2018

Ďalšie recepty

HALUŠKY

HALUŠKY

Halušky sú veľmi obľúbenou prílohou k rôznym druhom mäsa pripravených na šťave, perkeltom či k...
Čítať ďalej...