Som tak prázdny.
Tekvica na paprike
Ingrediencie:
- 1 väčšia tekvica biela
- 1 väčšia cibuľa
- 3-4 polievkové lyžice oleja
- 1 polievková lyžica mletej červenej papriky
- 2 dl kyslej smotany
- 1 veľký zväzok čerstvého kôpru
- soľ
Príprava:
Tekvicu očistíme od šupky, pozdĺžne rozsekneme, lyžicou vydlabeme stred so semienkami, tvrdú dužinu tekvice nakrájame na väčšie kúsky a následne na malé, asi 2 cm kocky. Cibuľu nasekáme nadrobno a smažíme na oleji dozlatista. Dáme na to tekvicu, osolíme a môžeme pridať mletú červenú papriku a pol pohára vody, aby to neprihorelo. Rýchlo pustí šťavu a od tej chvíle už nemusíme mať obavy. Dusíme pod vekom pri občasnom miešaní dosklovita. Treba ale dbať na to, aby sa tekvica nerozvarila. Keď je to hotové, pridáme smotanu a nakoniec nasekaný kôpor. Môžeme podávať teplé, vlažné i studené, s krajcom chleba, ryžou alebo prosom.