FAŠIANGOVÉ ŠIŠKY

FAŠIANGOVÉ ŠIŠKY

FAŠIANGOVÉ ŠIŠKY

Ingrediencie:

  • 50 dkg polohrubej múky
  • 3 dkg čerstvého droždia
  • 10 dkg masla Kukkonia
  • 4 žĺtky
  • 3 dl mlieka Kukkonia
  • 10 dkg cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 polievková lyžica rumu
  • 1 čajová lyžička citrónovej šťavy

Postup:

Do malej misky nalejeme 100 ml vlažného mlieka, lyžičku cukru a droždie. Necháme 5 minút postáť a premiešame tak, aby sa droždie úplne rozpustilo. Necháme na teplom mieste vykysnúť. Vo veľkej mise vymiešame maslo s cukrom a žĺtkami. Pridáme kvások, zvyšok mlieka, múku, soľ, citrónovú šťavu, rum a vypracujeme vláčne, jemne lepivé cesto. Vypracujeme guľu, pomúčime trochou múky, zakryjeme čistou utierkou a necháme kysnúť, kým cesto zdvojnásobí svoj objem. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pracovnej doske na hrúbku 1–2 cm a vykrajíme kolieska. Vykrojené šišky poukladáme na pomúčenú dosku, prikryjeme utierkou a necháme 10-15 minút odpočívať. Medzitým si rozohrejeme širokú panvicu s olejom. Šisky musia v rozpálenom oleji plávať, preto ním nešetríme. Tesne pred vyprážaním urobíme na šiške prstom malú dierku a touto stranou opatrne vložíme do panvice. Na oboch stranách vyprážame minútku–dve do zlatista. Vypražené šišky ukladíme na papierový obrúsok, posypeme cukrom. Tesne pred podávaním dozdobíme vynikajúcim domácim lekvárom.

Produkty použité v recepte

Domáce vajcia z voľného výbehu "M-L"

Domáce vajcia z voľného výbehu "M-L"

0.34 € / ks
ks
Neobsahuje lepok
Neobsahuje lepok
Krajina pôvodu: Slovenská republika
Krajina pôvodu: Slovenská republika
Z vlastného chovu, farmy alebo z vlastných sadov
Z vlastného chovu, farmy alebo z vlastných sadov
Obmedzenie dodávky mimo vymedzeného územia
Obmedzenie dodávky mimo vymedzeného územia

Ďalšie recepty

Cookies