Plnené kapustné listy s panenkou z mangalice

Plnené kapustné listy s panenkou z mangalice

Plnené kapustné listy s panenkou z mangalice

Pripravte si s nami novoročné jedlo inšpirované tradíciami Žitného ostrova, recept šéfkuchára Imreho Bindicsa z reštaurácie Villa Rosa. Podávame s vynikajúcou Frankovkou modrou terroir selection ročník 2018, elegantným, plným vínom, ktoré dozrievalo v barikovom sude.

 

 

Ingrediencie:

  • 200 g mleté mäso
  • 200 g uvarenej ryže 
  • sladká červená paprika Kukkonia
  • listy bielej kapusty, ktorá bola vcelku kvasená
  • strúhanka
  • polohrubá múka
  • vajíčka
  • soľ
  • čierne korenie
  • horčica
  • cesnak
  • cibuľa
  • rastlinný olej
  • 100 g klobásky z mangalice
  • 100 g slaniny 
  • 4 x 200 g panenky z mangalice 
  • 200 g kvasenej kapusty nakrájanej
  • kyslá smotana
  • paprikový krém Kukkonia

Postup: 

1. Najskôr si pripravíme základ pre omáčku. Nakrájanú cibuľu opražíme na panvici s kockami slaniny. Zaprášime červenou paprikou, podlejeme vodou alebo vývarom, pridáme nakrájanú kapustu a varíme asi 30 minút až hodinu. 

2. Medzitým zmiešame mleté mäso s uvarenou ryžou, dochutíme čiernym korením a soľou. Zmesou naplníme kvasené kapustné listy, aby nám vznikli úhľadné guľky alebo valčeky. Tie následne obalíme v trojobale a vysmažíme. 

3. Panenky z mangalice osolíme a okoreníme, opražíme na panvici z každej strany, trvá to len asi 5 minút. Popri nich na panvici opečieme aj plátky slaniny a klobásku.

4. Omáčku rozmixujeme do hladka. Na tanieri servírujeme omáčku, na plátky nakrájanú panenku, ako prílohu podávame plnené vyprážané kapustové listy, klobásku a slaninu. Pred podávaním doplníme lyžičkou smotany a paprikového krému Kukkonia. 

K jedlu podávame Frankovku modrú 2018 terroir selection od Világi Winery

Produkty použité v recepte

Ďalšie recepty

HALUŠKY

HALUŠKY

Halušky sú veľmi obľúbenou prílohou k rôznym druhom mäsa pripravených na šťave, perkeltom či k...
Čítať ďalej...