VIANOČNÁ KAPUSTNICA S DOMÁCOU KLOBÁSOU

VIANOČNÁ KAPUSTNICA S DOMÁCOU KLOBÁSOU

VIANOČNÁ KAPUSTNICA S DOMÁCOU KLOBÁSOU

Suroviny:

  • 1,5 kg kyslej kapusty
  • 600 g bravčového mäsa 
  • 2 menšie cibule
  • 4 ks bobkového listu
  • štipka muškátového orieška
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 100 g sušených húb
  • 3 PL mletej červenej sladkej papriky
  • 3 l vriacej vody
  • 2 a 1/2 nožičky domácej klobásy
  • malá čili paprička
  • olej
  • mleté čierne korenie
  • 4 stredne veľké zemiaky
     

Postup:

1. Na rozpálenom oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme umyté a na menšie kocky pokrájané bravčové mäso, bobkový list, muškátový oriešok a pomaly dusíme. 
2. Do misky s vodou namočíme hríby. Mäso zatiaľ dusíme pod pokrievkou na miernom ohni, kým nieje polomäkké. Vtedy pridáme mletú červenú papriku. Nesolíme! 
3. Mäso ďalej dusíme na miernom ohni a pridáme namočené huby. Stále neprilievame žiadnu vodu.
4. Po 10-tich minútach restovania, keď je mäso takmer mäkké, pridáme premytú a nakrájanú kyslú kapustu a na kocky nakrájaný cesnak a zemiaky. Kapustu premiešame s mäsom a zalejeme vodou. Kapustnicu necháme pomaly variť.
5. Po 20-30 minútach ju ochutnáme a ochutíme soľou a čili paprikou. Dobre premiešame a necháme prevrieť. Nakoniec pridáme na kolieska nakrájanú domácu klobásu. Kapustnicu odstavíme, už nevaríme!

Ďalšie recepty

HALUŠKY

HALUŠKY

Halušky sú veľmi obľúbenou prílohou k rôznym druhom mäsa pripravených na šťave, perkeltom či k...
Čítať ďalej...

Stránky