TVAROHOVO-BROSKYŇOVÝ KOLÁČ Z LÍSTKOVÉHO CESTA

TVAROHOVO-BROSKYŇOVÝ KOLÁČ Z LÍSTKOVÉHO CESTA

TVAROHOVO-BROSKYŇOVÝ KOLÁČ Z LÍSTKOVÉHO CESTA

Suroviny:

  • 500 g lístkového cesta
  • hladká múka na pomúčenie dosky
  • 1 vajce
  • 300 g sterilizovaných broskýň
  • 400 g tvarohu Kukkonia
  • 4 lyžice práškového cukru
  • 2 balíčky vanilínového cukru
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 200 ml kyslej smotany Kukkonia
  • 1 a 1/2 balíčka želatínového stužovača
  • čerstvé lístky medovky na ozdobenie
  • práškový cukor na posypanie
     

Postup:

1. 
Lístkové cesto rozdelíme na dve časti a na pomúčenej doske rozvaľkáme na veľkosť plechu. Obidve cestá uložíme na suchý plech.

2. Rúru vyhrejeme na 200 °C. Povrch cesta popicháme vidličkou, potrieme rozšľahaným vajcom a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme 15 až 20 minút.

3. Scedené broskyne nakrájame na kúsky. V miske vymiešame tvaroh s práškovým a vanilínovým cukrom. Smotanu vyšľaháme dotuha. Želatínový stužovač pripravíme podľa návodu. K vymiešanému tvarohu pridáme kyslú smotanu, šľahačku a želatínový stužovač. Vmiešame pokrájané broskyne a zľahka premiešame.

4. Na jeden plát vychladnutého cesta natrieme pripravenú plnku a prikryjeme druhým plátom vychladnutého cesta. Koláč odložíme do chladničky stuhnúť. Po stuhnutí koláč pokrájame, posypeme práškovým cukrom a ozdobíme lístkami medovky.

Ďalšie recepty

HALUŠKY

HALUŠKY

Halušky sú veľmi obľúbenou prílohou k rôznym druhom mäsa pripravených na šťave, perkeltom či k...
Čítať ďalej...

Stránky