PEČENÁ PANENKA Z MANGALICE S CUKETOVÝM KRÉMOM A KONFITOVANÝMI ZEMIAKMI

PEČENÁ PANENKA Z MANGALICE S CUKETOVÝM KRÉMOM A KONFITOVANÝMI ZEMIAKMI

PEČENÁ PANENKA Z MANGALICE S CUKETOVÝM KRÉMOM A KONFITOVANÝMI ZEMIAKMI

Suroviny:                          

  • 720 g panenky z mangalice                                
  • 1 kg cukety                                    
  • 100 g masla Kukkonia                                    
  • 600 g zemiakov                                    
  • 500 g masti z mangalice                                
  • soľ                                    
  • korenie

Postup:

1. Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky 2 x 2 x 2 cm. V hrnci zohrejeme masť na 80 °C. Zemiaky vložíme do masti a pri stálej teplote 80°C konfitujeme domäkka. 

2. Panenku z mangalice prudko opečieme na masti zo všetkých strán. Mäso vyberieme, osolíme, okoreníme a vložíme do predhriatej rúry.

3. Do masti vložíme cukety nakrájané na kocky, zjemníme maslom. Podusíme, osolíme, okoreníme, rozmixujeme.         

Produkty použité v recepte

Ďalšie recepty

HALUŠKY

HALUŠKY

Halušky sú veľmi obľúbenou prílohou k rôznym druhom mäsa pripravených na šťave, perkeltom či k...
Čítať ďalej...