DUKÁTOVÉ BUCHTIČKY S VANILKOVÝM KRÉMOM

DUKÁTOVÉ BUCHTIČKY S VANILKOVÝM KRÉMOM

DUKÁTOVÉ BUCHTIČKY S VANILKOVÝM KRÉMOM

02.11.2016 - 08:49

Suroviny:

Cesto:

  • 250 g hladkej múky
  • 25 g práškového cukru
  • 25 g masla Kukkonia
  • 20 g droždia
  • štipka soli
  • 1 vajce
  • 130 ml mlieka Kukkonia

     

Vanilkový krém:

  • 750 ml vanilkového mlieka Kukkonia
  • 1 ks vanilínového cukru
  • 4 žĺtky
  • 50 g cukru
  • 40 g hladkej múky
  • 1 KL rumu

Ďalej ešte potrebujeme:, 80 g cukru, maslo/tuk


Postup:

1. Všetky suroviny potrebné na cesto zmiešame. Miesime, kým cesto nie je hladké a necháme kysnúť cca. 30-40 minút.

2. Cesto rozvaľkáme na hrúbku cca. 1,5-2 cm a vykrajujeme kolieska (nemusia byť pravidelné). Vytvarujeme malé buchtičky, ktoré potom potrieme rozpusteným maslom. Poukladáme ich na vymastenú a vysypanú tortovú formu a necháme kysnúť ešte cca. 30 minút.

3. Pečieme 20-25 minút v predohriatej rúre na 180 °C. Po upečení necháme buchtičky vychladnúť a za ten čas si môžeme pripraviť vanilkový krém.

4. Zmiešame múku s cukrom a pridáme 100 ml vanilkového mlieka, 4 žĺtky a vanilkový cukor. Zohrejeme zvyšné vanilkové mlieko a pridáme žltkovú zmes. Necháme zovrieť a nakoniec pridáme trošku rumu. Vychladnuté halušky polejeme teplým vanilkovým krémom. 

Ďalšie recepty

HALUŠKY

HALUŠKY

17.02.2017 - 21:10
Halušky sú veľmi obľúbenou prílohou k rôznym druhom mäsa pripravených na šťave, perkeltom či k...
Čítať ďalej...