CITRÓNOVÁ TORTA

CITRÓNOVÁ TORTA

CITRÓNOVÁ TORTA

Suroviny:

Cesto:

  • 200 g masla Kukkonia
  • 200 g práškového cukru
  • 2 vajcia
  • 1 dl bieleho jogurtu
  • šťava a kôra z jedného citróna
  • 1/2 balíčka kypriaceho prášku
  • 250 g múky
     

Poleva:

  • 150 g práškového cukru
  • šťava a kôra z jedného citróna
     

Postup:

1. Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým cukrom. Za stáleho miešania postupne pridáme celé vajce, biely jogurt, citrónovú šťavu a následne striedavo primiešame múku, v ktorej sme rozmiešali kypriaci prášok.

2. Cesto vylejeme do maslom vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy s priemerom 22 cm. Rúru predhrejeme na 160 °C a pečieme približne 45-50 minút. Vykonáme kontrolu dopečenia špáradlom.

3. Nad parou zohrievame citrónovú šťavu spolu s práškovým cukrom. Ešte za horúca nalejeme na vychladnutý korpus. Potrieme a tortu ozdobíme citrónovou kôrou a nakrájaným citrónom.
 

Príprava: 25 min.
Pečenie: 45-50 min.
Počet kalórií: 4018 kcal/celá torta

Produkty použité v recepte

Maslo Kukkonia / 250 g

Maslo Kukkonia / 250 g

2.19 € / ks
ks
Obsahuje alergén: mlieko
Obsahuje alergén: mlieko
Krajina pôvodu: Slovenská republika
Krajina pôvodu: Slovenská republika
Obmedzenie dodávky mimo vymedzeného územia
Obmedzenie dodávky mimo vymedzeného územia
Domáce vajcia z voľného výbehu "M-L"

Domáce vajcia z voľného výbehu "M-L"

0.25 € / ks
ks
Neobsahuje lepok
Neobsahuje lepok
Krajina pôvodu: Slovenská republika
Krajina pôvodu: Slovenská republika
Z vlastného chovu, farmy alebo z vlastných sadov
Z vlastného chovu, farmy alebo z vlastných sadov
Obmedzenie dodávky mimo vymedzeného územia
Obmedzenie dodávky mimo vymedzeného územia

Ďalšie recepty

HALUŠKY

HALUŠKY

Halušky sú veľmi obľúbenou prílohou k rôznym druhom mäsa pripravených na šťave, perkeltom či k...
Čítať ďalej...