BEZLEPKOVÉ CHRUMKAVÉ KURACIE KÚSKY

BEZLEPKOVÉ CHRUMKAVÉ KURACIE KÚSKY

BEZLEPKOVÉ CHRUMKAVÉ KURACIE KÚSKY

Suroviny (pre 2 osoby):

  • 500 g kuracích pŕs
  • 150 g kukuričných lupienkov
  • 2 dl bieleho jogurtu
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ
  • čierne korenie
  • 1 KL tymiánu
  • olej


Postup:

1. Kuracie prsia umyjeme, očistíme a nakrájame na malé rezníky alebo, ak preferujete menšie kúsky, tak na slížiky.

2. Biely jogurt dochutíme soľou, čiernym korením, tymiánom a drveným cesnakom.

3. Kukuričné lupienky podrvíme a to tak, že ich nasypeme do igelitového vrecka a rozdrvíme tĺčikom na mäso. Je dobré nechať aj väčšie kúsky.

4. Kuracie prsia potrieme bielym jogurtom, potom obalíme s kukuričnými lupienkami. Mäso položíme na papier na pečenie, ktorý predtým potrieme tenkou vrstvou oleja. Aj povrch mäsa natrieme olejom, resp. ho môžeme aj vypražiť v oleji.

4. V predhriatej rúre na 200 °C mäso pečieme 30-35 minút. Po 15 minútach mäso obrátime.

Ďalšie recepty

HALUŠKY

HALUŠKY

Halušky sú veľmi obľúbenou prílohou k rôznym druhom mäsa pripravených na šťave, perkeltom či k...
Čítať ďalej...

Stránky