BAKOŇSKÉ KURACIE PRSIA

BAKOŇSKÉ KURACIE PRSIA

BAKOŇSKÉ KURACIE PRSIA

Suroviny (pre 2 osoby):

  • 500 g kuracích pŕs (možno pripraviť aj z bravčového mäsa)
  • 500 g šampiňónov (čerstvých alebo konzervovaných)
  • 1 žltá cibuľa
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 4,5 dl kyslej smotany Kukkonia
  • 2 polievkové lyžice mletej sladkej papriky
  • múka
  • soľ
  • čierne korenie
  • olej
     

Postup:

1. Mäso umyjeme, očistíme, nakrájame na slížiky a obalíme v múke. V hlbokej panvici zohrejeme trochu oleja a mäso rýchlo opečieme. Keď sa múka sfarbí, mäso vyberieme a položíme na tanier.

2. Cibuľu nakrájame. Do panvice prilejeme ešte trochu oleja, orestujeme cibuľu a následne pridáme nasekaný cesnak. Pridáme šampiňóny, osolíme, okoreníme a trochu ich opečieme.

3. Panvicu odložíme z ohňa, pridáme papriku, rýchlo pomiešame a podlejeme vodou tak, aby šampiňóny boli ponorené.

4. Do panvice vrátime mäso, prikryjeme a dusíme cca. 20 minút.

5. Kyslú smotanu pomiešame s trochou šťavy z mäsa a nalejeme do panvice. Privedieme k varu a odstavíme. Podávame s ryžou alebo haluškami.

Ďalšie recepty

HALUŠKY

HALUŠKY

Halušky sú veľmi obľúbenou prílohou k rôznym druhom mäsa pripravených na šťave, perkeltom či k...
Čítať ďalej...