VARENÝ HOVÄDZÍ JAZYK

VARENÝ HOVÄDZÍ JAZYK

VARENÝ HOVÄDZÍ JAZYK

Ingrediencie:

  • 400 g hovädzieho jazyka
  • 40 g masti
  • 1/2 stredne veľkej cibule
  • 60 g hladkej múky
  • 80 g paradajkového pretlaku
  • 20 g cukru
  • soľ 

Postup:

1. Umytý jazyk uvaríme v osolenej vode. Po uvarení ho vyberieme, olúpeme (uvarený jazyk treba ešte horúci ošúpať, lebo po vychladnutí je to takmer nemožné) a pokrájame na plátky.
2. Z masti a múky pripravíme červenú zápražku, pridáme postrúhanú cibuľu, popražíme, rozriedime vývarom z jazyka a pretlakom, povaríme a osladíme. Podávame so zemiakovou kašou.

Produkty použité v recepte

Bravčová masť vo vedierku, 500 g

Bravčová masť vo vedierku, 500 g

3.40 € / ks
ks
Obsahuje alergén: mlieko
Obsahuje alergén: mlieko
Krajina pôvodu: Slovenská republika
Krajina pôvodu: Slovenská republika
Z vlastného chovu, farmy alebo z vlastných sadov
Z vlastného chovu, farmy alebo z vlastných sadov
Obmedzenie dodávky mimo vymedzeného územia
Obmedzenie dodávky mimo vymedzeného územia

Ďalšie recepty

Cookies