VARENÝ HOVÄDZÍ JAZYK

VARENÝ HOVÄDZÍ JAZYK

VARENÝ HOVÄDZÍ JAZYK

Suroviny:

  • 400 g hovädzieho jazyka
  • 40 g masti
  • 1/2 strednej cibule
  • 60 g hladkej múky
  • 80 g paradajkového pretlaku
  • 20 g cukru
  • soľ 


Postup:

1. Umytý jazyk uvaríme v osolenej vode. Po uvarení ho vyberieme, olúpeme (uvarený jazyk treba ešte horúci ošúpať, lebo po vychladnutí je to takmer nemožné) a pokrájame na plátky.

2. Z masti a múky pripravíme červenú zápražku, pridáme postrúhanú cibuľu, popražíme, rozriedime vývarom z jazyka a pretlakom, povaríme a osladíme. Podávame so zemiakovou kašou.

Ďalšie recepty

HALUŠKY

HALUŠKY

Halušky sú veľmi obľúbenou prílohou k rôznym druhom mäsa pripravených na šťave, perkeltom či k...
Čítať ďalej...