ŠPENÁTOVÉ LASAGNE

ŠPENÁTOVÉ LASAGNE

ŠPENÁTOVÉ LASAGNE

Suroviny:

  • 400 g mrazeného špenátu
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 150 g taveného syra
  • 1 PL oleja
  • 2 PL múky
  • soľ
  • 250 g tvrdého syra
  • 1 balíček lasagní

     

Bešamel:

  • 60 g masla Kukkonia
  • 2 PL múky
  • 2 hrnčeky mlieka Kukkonia
     

Postup:

1. Cibuľu nakrájame a opražíme na oleji, poprášime múkou, opražíme, pridáme mrazený špenát a dusíme. Neskôr pridáme tavený syr, prelisovaný cesnak a dochutíme soľou.

2. Kým zmes vychladne, pripravíme bešamel. Do roztopeného masla pridáme múku, premiešame a pridáme mlieko. Miešame, kým bešamel nezhustne.

3. Pekáč vymastíme maslom a rozložíme prvú vrstvu lasagní, na ňu dáme špenátovú zmes. Tento postup opakujeme a ukončíme vrstvou bešamelu. Nakoniec všetko posypeme nastrúhaným tvrdým syrom a dáme piecť do rozohriatej trúby na 180 °C asi 30 minút. 

Ďalšie recepty

HALUŠKY

HALUŠKY

Halušky sú veľmi obľúbenou prílohou k rôznym druhom mäsa pripravených na šťave, perkeltom či k...
Čítať ďalej...