MAKOVÁ MRAMOROVÁ TORTA

MAKOVÁ MRAMOROVÁ TORTA

MAKOVÁ MRAMOROVÁ TORTA

Suroviny:

  • 5 vajec
  • 200 g práškového cukru
  • 1 vanilínový cukor
  • 150 ml vody
  • 250 ml makového oleja (môžete ho nahradiť slnečnicovým olejom)
  • 1 kypriaci prášok
  • 400 g polohrubej múky
  • 50 g mletého maku
  • citrónová kôra z jedného citróna

Postup:

1. Vaječný bielok, do ktorého pridáme 50 g práškový cukor, vyšľaháme do tuha. Zvyšných 150 g práškového cukru spolu s vanilkovým cukrom, vaječnými žĺtkami, 100 ml vody a olejom vymiešame rukou do hladka. Pridáme tuhý sneh a na konci opatrne pridáme preosiatu múku s vmiešaným kypriacim práškom.

2. Cesto rozdelíme na dve polovice. Do jednej polovice pridáme zvyšných 50 ml vody spolu s mletým makom. Do pripravenej 22 cm tortovej formy (buď vymastenej a múkou vysypanou alebo vyloženej papierom na pečenie) vložíme cesto tak, že polievkovou lyžicou najprv naberieme 2 lyžice žltého cesta. Do stredu žltého cesta naberieme 2 lyžice makového cesta a takto to pokračujeme, kým sa nám minú obidve cestá.

3. Rúru vyhrejeme na 170 °C a pečieme približne 40-45 minút. Vykonáme kontrolu dopečenia torty špáradlom.

4. Tortu podávame so slivkovým či marhuľovým lekvárom alebo nariedko uvareným vanilkovým pudingom.
 

Príprava: 25 min.
Pečenie: 40-45 min.
Počet kalórií: 5204 kcal/celá torta

 

Produkty použité v recepte

Domáce vajcia z voľného výbehu "M-L"

Domáce vajcia z voľného výbehu "M-L"

0.25 € / ks
ks
Neobsahuje lepok
Neobsahuje lepok
Krajina pôvodu: Slovenská republika
Krajina pôvodu: Slovenská republika
Z vlastného chovu, farmy alebo z vlastných sadov
Z vlastného chovu, farmy alebo z vlastných sadov
Obmedzenie dodávky mimo vymedzeného územia
Obmedzenie dodávky mimo vymedzeného územia
Mak modrý KUKKONIA / 250 g

Mak modrý KUKKONIA / 250 g

1.95 € / ks
ks
Krajina pôvodu: Slovenská republika
Krajina pôvodu: Slovenská republika
Z vlastného chovu, farmy alebo z vlastných sadov
Z vlastného chovu, farmy alebo z vlastných sadov

Ďalšie recepty

HALUŠKY

HALUŠKY

Halušky sú veľmi obľúbenou prílohou k rôznym druhom mäsa pripravených na šťave, perkeltom či k...
Čítať ďalej...