KRÉMOVÁ TEKVICOVÁ POLIEVKA

KRÉMOVÁ TEKVICOVÁ POLIEVKA

KRÉMOVÁ TEKVICOVÁ POLIEVKA

Suroviny:

  • 400 g tekvice
  • 1 zemiak
  • 1 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 3 PL masla Kukkonia
  • 1/2 ČL karí korenia 
  • 600 ml vody (alebo vývaru)
  • 150 ml smotany na varenie Kukkonia
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • tekvicové jadierka lúpané
  • nastrúhaný muškátový oriešok
  • tekvicový olej

Postup:

1. Na masle speníme cibuľku, pridáme nakrájanú ošúpanú tekvicu so zemiakom a cesnakom. Pridáme karí korenie a chvíľu všetko spolu podusíme. Zalejeme vývarom (vodou) a varíme na miernom plameni 20 min.

2. Rozmixujeme mixérom spolu so smotanou. Necháme zovrieť a dochutíme soľou, muškátovým orieškom a korením.

3. Tekvicové jadierka upečieme nasucho na panvici. Polievku naberieme do tanierov, posypeme jadierkami a pokvapkáme trochou tekvicového oleja. 

Ďalšie recepty

HALUŠKY

HALUŠKY

Halušky sú veľmi obľúbenou prílohou k rôznym druhom mäsa pripravených na šťave, perkeltom či k...
Čítať ďalej...

Stránky