KRÉMOVÁ HRÍBOVÁ POLIEVKA

KRÉMOVÁ HRÍBOVÁ POLIEVKA

KRÉMOVÁ HRÍBOVÁ POLIEVKA

Suroviny:

  • 300 g čerstvé hríbov (dubáky, šampiňóny) alebo 100 g sušených hríbov
  • 50 g masla Kukkonia
  • 1 šalotka
  • 1 l mlieka Kukkonia
  • 2 PL hladkej múky
  • 250 ml smotany na varenie Kukkonia
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • rozmarín čerstvý alebo sušený
  • 1 PL oleja
     

Postup:

1. Hríby očistíme a nakrájame na plátky. Ak varíme polievku zo sušených hríbov, zalejeme ich na polhodinu vriacou vodou, aby nabobtnali.

2. Cibuľku nakrájame a podusíme na masle a lyžici oleja. Pridáme hríby a dusíme domäkka (cca. 10 min). Ochutíme mletým korením, rozmarínom a soľou, zalejeme mliekom.


3. V šálke si v mlieku rozhabarkujeme hladkú múku a keď začne mlieko vrieť, za stáleho miešania vlejeme zátrepku. Necháme 5 minút prevrieť a na záver vlejeme smotanu, rozmiešame a počkáme kým začne vrieť. Hneď po zovretí odstavíme a polievku rozmixujeme dohladka ponorným mixérom. Polievka je jemná krémová s lahodnou, jedinečnou a nenapodobiteľnou chuťou hríbov.

 

Ďalšie recepty

HALUŠKY

HALUŠKY

Halušky sú veľmi obľúbenou prílohou k rôznym druhom mäsa pripravených na šťave, perkeltom či k...
Čítať ďalej...