Som tak prázdny.
TEKVICA NA PAPRIKE
Ingrediencie:
- 1 väčšia tekvica biela
- 1 väčšia cibuľa
- 3-4 polievkové lyžice oleja
- 1 polievková lyžica mletej červenej papriky
- 2 dl kyslej smotany
- 1 veľký zväzok čerstvého kôpru
- soľ
Postup:
Tekvicu očistíme od šupky, pozdĺžne rozsekneme, lyžicou vydlabeme stred so semienkami, tvrdú dužinu tekvice nakrájame na väčšie kúsky a následne na malé, asi 2 cm kocky. Cibuľu nasekáme nadrobno a smažíme na oleji dozlatista. Dáme na ňu tekvicu, osolíme a pridáme mletú červenú papriku a pol pohára vody, aby tekvica neprihorela. Keď pustí šťavu, už nemusíme mať obavy. Dusíme pod pokrievkou pri občasnom miešaní dosklovita. Treba však dbať na to, aby sa tekvica nerozvarila. Keď je tekvica hotová, pridáme smotanu a nakoniec nasekaný kôpor. Môžeme podávať teplé, vlažné i studené, s krajcom chleba, ryžou alebo prosom.