Som tak prázdny.
PLNENÉ KAPUSTNÉ LISTY S PANENKOU Z MANGALICE
Recept šéfkuchára z reštaurácie Villa Rosa Imre Bindicsa
Pripravte si s nami novoročné jedlo inšpirované tradíciami Žitného ostrova. Podávame ho s vynikajúcou Frankovkou modrou terroir selection ročník 2018, elegantným, plným vínom, ktoré dozrievalo v barikovom sude.
Ingrediencie:
- 200 g mleté mäso
- 200 g uvarenej ryže
- sladká červená paprika Kukkonia
- listy bielej kapusty, ktorá bola vcelku kvasená
- strúhanka
- polohrubá múka
- vajíčka
- soľ
- čierne korenie
- horčica
- cesnak
- cibuľa
- rastlinný olej
- 100 g klobásky z mangalice
- 100 g slaniny
- 4 x 200 g panenky z mangalice
- 200 g kvasenej kapusty nakrájanej
- kyslá smotana
- paprikový krém Kukkonia
Postup:
1. Najskôr si pripravíme základ pre omáčku. Nakrájanú cibuľu opražíme na panvici s kockami slaniny. Zaprášime červenou paprikou, podlejeme vodou alebo vývarom, pridáme nakrájanú kapustu a varíme asi 30 minút až hodinu.
2. Medzitým zmiešame mleté mäso s uvarenou ryžou, dochutíme čiernym korením a soľou. Zmesou naplníme kvasené kapustné listy, aby nám vznikli úhľadné guľky alebo valčeky. Tie následne obalíme v trojobale a vysmažíme.
3. Panenky z mangalice osolíme a okoreníme, opražíme na panvici z každej strany, trvá to len asi 5 minút. Popri nich na panvici opečieme aj plátky slaniny a klobásku.
4. Omáčku rozmixujeme do hladka. Na tanieri servírujeme omáčku, na plátky nakrájanú panenku, ako prílohu podávame plnené vyprážané kapustové listy, klobásku a slaninu. Pred podávaním doplníme lyžičkou smotany a paprikového krému Kukkonia.
K jedlu podávame Frankovku modrú 2018 Terroir selection z butikového vinárstva Világi Winery