Som tak prázdny.
Brašovská pečienka
Ingrediencie:
- 60-80 dkg kuracie alebo bravčové mäso
- 10-15 dkg slanina
- 2 ks cibule
- kečup (paradajková omáčka)
- paprika mletá
- soľ
- čierne korenie mleté
- 1-2 strúčik cesnaku
- čili
Príprava:
Mäso, slaninu a cibuľu nakrájame na kocky. Slaninu opražíme na masti. Opraženú slaninu vyberieme a na masti opražíme na kocky pokrájanú cibuľu, cesnak a mäso. Opražené mäso osolíme, okoreníme. Pridáme aj opraženú slaninu, podlejeme paradajkovou omáčkou alebo kečupom. Zakryjeme a podusíme do mäkka. Občas pomiešame a ak treba podlejeme trochou vody. Podávame opekanými zemiakmi a uhorkovým šalátom. Dobrú chuť!