KARÉ SO ŠÍPKOVOU OMÁČKOU

KARÉ SO ŠÍPKOVOU OMÁČKOU

KARÉ SO ŠÍPKOVOU OMÁČKOU

Ingrediencie (na 4 porcie):

  • 600 g bravčového karé bez kosti
  • 40 g masti
  • 1 cibuľa
  • mäsový vývar
  • 2 bobkové listy
  • 2 zrnká nového korenia
  • 4 zrnká čierneho korenia
  • soľ

Šípková omáčka:

  • 30 g masti
  • 120 g šípkového lekváru Kukkonia
  • 40 g hladkej múky
  • mäsový vývar
  • 1 ČL cukru
  • citrónová šťava
  • soľ

Postup:

1. Karé bez kosti, ale vcelku prudko opečieme z každej strany na rozohriatej bravčovej masti.
2. Mäso preložíme do pekáča a pridáme soľ, na kolieska pokrájanú cibuľu, nové i čierne korenie, bobkový list, podlejeme trochou vývaru a prikryté vložíme do vyhriatej rúry. Keď je mäso takmer mäkké, prelejeme ho výpekom a dopečieme dozlatista. Výpek zlejeme bokom a mäso necháme v rúre odpočívať tak, aby sa nevysušilo.
3. Na masti opražíme múku, zalejeme ju výpekom a vývarom podľa požadovaného množstva a hustoty. Šťavu privedieme do varu, pridáme k nej šípkový lekvár, ochutíme cukrom, soľou a citrónovou šťavou. Karé rozkrájame a servírujeme preliate šípkovou omáčkou ku knedli alebo zemiakom.

Extra tip: 

Šípková omáčka sa najčastejšie servíruje k divine, výborne však padne i k bravčovému karé alebo narýchlo urobeným medailónikom z bravčovej panenky.

Produkty použité v recepte

Bravčové karé bez kosti

Bravčové karé bez kosti

7.69 € / kg
kg
Neobsahuje lepok
Neobsahuje lepok
Krajina pôvodu: Slovenská republika
Krajina pôvodu: Slovenská republika
Obmedzenie dodávky mimo vymedzeného územia
Obmedzenie dodávky mimo vymedzeného územia
Bravčová masť vo vedierku, 500 g

Bravčová masť vo vedierku, 500 g

3.40 € / ks
ks
Obsahuje alergén: mlieko
Obsahuje alergén: mlieko
Krajina pôvodu: Slovenská republika
Krajina pôvodu: Slovenská republika
Z vlastného chovu, farmy alebo z vlastných sadov
Z vlastného chovu, farmy alebo z vlastných sadov
Obmedzenie dodávky mimo vymedzeného územia
Obmedzenie dodávky mimo vymedzeného územia

Ďalšie recepty

Cookies